Jucăriile care ajută la dezvoltarea copiilor

Jucăriile reprezintă o parte importantă din viața copiilor. Din primele luni de viață până în perioadă pre-adolescenței, cei mici sunt înconjurați de jucăriile și jocurile lor preferate. Deși putem fi tentați să considerăm aceste obiecte ca fiind doar o sursă de amuzament sau chiar o distragere de la lucrurile cu adevărat importante, ele pot reprezenta o sursă importantă de informații și un real ajutor când vine vorba despre educația copiilor.

Jucăriile educative sunt acelea care nu oferă copilului doar o modalitate de a-și petrece timpul liber, ci antrenează capacitățile mentale ale celor mici. Există o mulțime de jucării și jocuri care stimulează diferite arii ale minții copilului. Unele dintre ele se concentrează asupra dezvoltării gândirii logice, altele pun accentul pe creativitate și pe gândirea “outside the box”. În continuare, vom vorbi despre cele mai bune jucării educative, care ajută la dezvoltarea copilului tău.

Jocurile de puzzle

Jocurile de puzzle sunt unele dintre cele mai populare jucării educative. Rezolvarea unui astfel de joc presupune folosirea mai multor abilități cognitive. În primul rând, copilul trebuie să analizeze imaginea inițială, de pe cutia jocului, și să își dea seama cum poate folosi piesele pe care le are la dispoziție pentru a termina jocul. Acest lucru presupune folosirea imaginației și abilitatea de a recunoaște în mod eficient modele și culori.

Jocurile lingvistice

Aceste jocuri sunt concepute special pentru a ușura procesul de învățare a literelor și pentru a îmbunătăți vocabularul copilului. De multe ori, ele conțin piese cu litere inscripționate pe ele, care pot fi așezate în mai multe moduri pentru a forma cuvinte noi. Un alt model de joc lingvistic este acela care presupune asocierea unui lucru cu denumirea sa. Acest lucru este util pentru copiii mai mici deoarece îi ajută să învețe denumirea obiectelor și felul în care aceasta se scrie.

Jocurile matematice

Există o varietate mare de jocuri matematice. Acestea sunt concepute având în minte vârsta copilului și nivelul său de educație. Cele mai ușoare dintre ele folosesc doar numere de la 1 la 10 și presupun așezarea lor în ordine crescătoare sau descrescătoare. Altele sunt mult mai complexe și încurajează copilul să folosească operații matematice precum adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea pentru a ajunge la rezultatul potrivit. Rolul acestor jocuri este de a familiariza copiii cu operațiile matematice și de a îi încuraja pe cei mici să calculeze cât mai repede cu putință.

Jocuri creative

Jocurile creative își propun să stimuleze imaginația și abilitățile conversaționale ale copiilor. Acestea îi încurajează pe cei mici să găsească soluții inovatoare pentru a rezolva problemele cu care se confruntă. Lucrul manual este o cale foarte bună de a dezvolta atât creativitatea, cât și abilitățile motorii ale copiilor. Origami, arta de a impături hârtia, este un bun exemplu. Acum există pe piață o mulțime de seturi de origami, cu intructiuni precise pe care cei mici le pot urma. Folosind aceste seturi, ei își antrenează creativitatea și dexteritatea.

Părinții pot direcționa atenția copilului și spre jocuri inteligente. Cu cât se începe de la o vârstă mai fragedă, cu atât rezultatul este mai bun.

 • Contact

  Persoane de contact
  Director Daniela Trifa (Pascu)
  0721.800.099

  Adresa
  Str. Silvestru, Nr. 42,
  Sector 2, Bucuresti


  Reper
  Intersectia Bd. Dacia cu Calea Mosilor, Biserica Silvestru
 • Ultimele noutati!